2022-04-26 14:19:10• hírek • Szatmár.ro

Támogasd jövedelemadód 3,5%-ával az Aranykapu Kulturális Egyesület céljait!

A szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesület immár tizenhat esztendeje közvetíti a magyar hagyományokat, szellemi és tárgyi anyanyelvünket, szerves kultúránkat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.  

Fő tevékenységi területük a hagyományos népi- és kismesterségek oktatása, de az elmúlt évek folyamán számtalan kulturális rendezvényen (Partiumi Mesterségek Utcája, ünnepi kézműves vásárok és mesterségbemutatók, előadások, tematikus játszóházak, kiállítások stb.) vettek részt úgy közreműködőként, mint szervezőként.

Az egyesület régi álma volt a Fonó-Ház létrehozása, mert úgy gondolják, hogy napjainkban is szükség van egy olyan, a XX. század elején még működő fonókhoz hasonló közösségformáló térre, ahol a közös tevékenységeken keresztül alkalom nyílik megismerni gyökereinket, az alkotás örömét, néphagyományaink aktualitását. Ez a közösségi tér 2010-ben született meg és működik napjainkban is, ám a helyszínéül szolgáló ingatlant mindeddig a támogatók jóvoltából használhatták.

Ugyanakkor az egyesület tagjai már egy ideje elérkezettnek látják az időt, hogy a Fonó-Ház új, saját helyen folytathassa programjait, kibővült, színesebb tevékenységi körrel. Ezért, annak érdekében, hogy létre tudjanak hozni egy inspiráló teret továbbra segítséget kérnek.

A tavalyi év márciusában megkezdett adománygyűjtő kampányhoz csatlakozva bárki hozzájárulhat az új kezdethez, hogy a Fonó-Ház saját helyszínen működhessen tovább.

Ennek legegyszerűbb módja jövedelemadója 3,5%-ának felajánlásával valósítható meg, egészen május 25-éig. Ehhez nem kell mást tenni, mint ellátogatni az www.aranykapu.ro/tamogass oldalra, ahol 1-2 napon belül letölthető lesz az a formanyomtatvány, amely a felajánláshoz szükséges.

Ugyanakkor, akik nem rendelkeznek nyomtatóval, vagy nehezen boldogulnak az interneten, személyesen is intézhetik, hiszen az egyesület munkatársai és önkéntesei akár egészen házhoz viszik a szükséges nyomtatványt.

„Az előző esztendőben sokan segítették ügyünket, de így is csak 10%-a gyűlt össze annak az összegnek, amelyre szükségünk volna egy saját ingatlan vásárlásához vagy építéséhez. A cél még messze van, de minden felajánlás és jótékony adomány számít, mert így, ha lassan is, de elérjük a kitűzött célt” – fogalmazott Nezezon Enikő, az egyesület elnöke.

Azok, akik további adománnyal támogatnák az egyesület céljait, banki átutalással (az alábbi bankszámlaszámra: RO38BTRLRONCRT0584125601) segíthetnek.

További információkért az egyesület munkatársai állnak a szatmáriak rendelkezésére az alábbi telefonszámon 0744.687.813 vagy e-mail címen: aranykapuegyesulet@gmail.com

„Hisszük, hogy közösségi összefogással tovább folytathatjuk a másfél évtizeddel ezelőtt megkezdett munkát, ráadásul egy olyan környezetben, amely a város lakosai vagy az ide érkező vendégek számára nyitott kapukon keresztül közvetíti a hiteles és időtálló alkotás varázsát” – írja az egyesület felhívása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: